Want your
own Fotopage?






 
DiAnA's ~ crazy for beads

By: Diana Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Sep-2008 01:16 Email | Share | Bookmark
TLDM Woodlands dalam kenangan

 
 
 
Mengimbau kembali kenangan aku ke TLDM Woodlands untuk menjalani latihan menembak dan berenang sebagai ahli Persatuan Kadet Bersatu (Laut) Malaysia....stay kat sini selama beberapa hari memang penuh dengan disiplin...pukul 5 pagi dah kena bangun untuk menjalani "Early Morning Activity" (EMA).....nak pergi dewan makan pun kena berkawad...

Padang kawad di TLDM Woodlands - tak boleh sebarang2 masuk tau....nanti kena denda lari keliling kem baru tau....


Latihan menembak di lapang sasar - first time menembak guna M16......aku menggigil takut sebab instructor dia garang giler, misai melenting...pulak tuh kena meniarap dan hanya sebelah tangan pegang M16 yang beratnya 3kg...tangan lagi sebelah pegang kelongsong peluru....manalah aku mampu masukkan kelongsong peluru tu kat M16....tangan tak cukup kuat


Latihan menggunakan rakit penyelamat - aku punyalah takut giler masa kena terjun ke dalam Selat Tebrau dengan jaket kapok (yang warna oren dan keras tuh) .....baca doa berjuta kali....lepas terjun, kengkawan tarik aku masuk dalam rakit penyelamat


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net